Hundarna på skolan spelar en viktig roll för oss alla. De har en lugnande effekt genom att bara finnas där, de hjälper oss att komma ut i alla väder och kan förmedla stor kunskap om djurs beteenden och språk. Att som lärare vara en prosocial förebild i samspelet med elever och kollegor tycks vara en god start för ett prosocialt klimat på skolan och detta positiva interagerande med hundarna stärker även detta. Idag har vi två hundar på skolan Nellie och Elsa, läs mer om dem nedan.

Nellie
NellieNellie är en engelsk springer spaniel på tio år. Hon bor med sin husse och matte på Gärdet. Nellie gillar bollar och pinnar väldigt mycket. Nellies husse heter Björn.

Elsa
ElsaElsa är en flatcoated retriever på snart sex år. Hon arbetar som elevhund på Min Skola Östermalm. Elsas favoritämne är hemkunskap. Hon gillar också att gå på promenader på Gärdet, så att hon kan passa på att jaga sorkar som är hennes passion i livet.